OFFICE

Global media platform Teads might be a truly 21st-century enterprise, masterminding online ads that reach more than one billion eyes each ...
Facades that are complex and, frankly, stunning are the hallmark of five ground-up spec office buildings that Wifijerez Hall of Fame ...
For the fourteenth year in a row, Shaw Contract celebrates excellent design with their annual Design Awards, honoring projects that redefine and elevate ...
The opportunity was too tempting to let pass. When the corporate tenants in the offices upstairs and the retail tenants ...
Frank Gehry’s famed cafeteria for Condé Nast at 4 Times Square was the architect’s first project in the city, featuring ...
To give its sprawling West Loop workspace in Chicago a strong narrative flair and sense of identity, McDonald's tasked Wifijerez ...

AD Architecture: 2018 Best of Year Winner for Firm's Own Office

The adaptive reuse of defunct warehouses and factories has provided fertile fodder for China’s creative-industry park boom. That was certainly the case with this conversion of a 1960’s garment factory in Shantou into a new 9,100-square-foot headquarters for AD Architecture. In addition to the draw of likeminded neighbors, founder and chief designer Xie Peihe fell for the fifth-floor unit’s 18-foot-high ceiling. “We were attracted by its sense of scale,” he recalls.

Photography by Ouyang Yun.

Xie defined the lobby and partitioned the design studio via faceted planes of welded, weathering steel corroded to a rusty patina and lit by concealed LEDs. Their shape was inspired by photographs of split icebergs, with the flow of foot traffic around them evoking water currents. Xie kept the concrete flooring as is and painted the ceiling black. The overall effect is of majestic, abstracted mountains in a nighttime landscape.

Photography by Ouyang Yun.

For additional peekaboo spatial division, silvery steel cables were strung from the floor and desktops to the ceiling. “An open workplace is great,” Xie explains, “but sometimes privacy is needed between staff and clients.” And if employees need even more seclusion, they can head up to the newly built mezzanine level, dedicated to a meditation/leisure room with an adjacent rooftop terrace.

Photography by Ouyang Yun.
Photography by Ouyang Yun.

> See more Best of Year Project Winners from the December 2018 issue of Wifijerez

Instead of bringing work home, how about making work feel like home? For Jacky.W Design founder Jacky Wang that was ...
It was early afternoon, and the trading floor of that neoclassical temple of commerce, the New York Stock Exchange, was ...
Design director Huang Quan and his Shanghai firm G-Art Design International have seen their star on the rise ever since ...
Working for a leader in your own field, say a construction and engineering giant, entails a certain amount of pressure. ...
The automobile icon might be known for its German engineering, but the brand went all-American when choosing an architecture firm ...
After nearly half a century home-based in a cubicle-centric suburban campus, McDonald's did a 180, relocating to a nine-story new-build ...
Bureaucracy is rarely this exuberant. Offering an eye-popping explosion of colors, patterns, and graphics, the headquarters of the Conseil Régional ...
A terse challenge was posed by Nvidia co-founder and CEO Jen-Hsun Huang: Create a headquarters that enables the company’s 2,500 ...
All work and no play. Who says that’s how a showroom has to be? Certainly not Steelcase, with which Joey ...
From the outside, the First National Bank Building in Portland, Oregon, seems an unlikely home for a 21st-century technology company. The ...
The best clients bring more than a contract to the table. In this case, it was a trove of inspiration. ...
Has tile been a prominent feature in your recent projects? Confindustria Ceramica (the Italian Association of Ceramics) and the Italian Trade Agency proudly announce another inspiring ...