Triangular Motifs Define Nvidia’s California Campus by Gensler

PROJECT NAME Nvidia
LOCATION Santa Clara
FIRM
SQ. FT. 500,000 SQF

A terse challenge was posed by co-founder and CEO : Create a headquarters that enables the company’s 2,500 employees to interact with one another. design director Philippe Paré and managing director responded by conceiving the 500,000-square-foot, Santa Clara, California, building as a campus, rather than a campus of buildings, which was the usual program for the tech company’s counterparts.

Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.

And they did it with the triangle. Pragmatically, “The shape allowed us to contain all that space on just two stories,” Ko explains of the project’s architecture, which he led. Paré, overseeing interiors, clustered staffers must-use spaces—meeting areas, restrooms, pantry—in the atrium’s central core, ensuring that they would, indeed, interact. A ceiling skin of perforated black painted steel defines the construction. “It looks like a stealth object,” Paré says. A mezzanine comprising shared lounges and open office areas furthers the communal spirit.

Elsewhere, the triangle motif recurs in such details as the pantry’s walnut screen. Above it all, the ceiling is peppered with skylights, myriad small and one enormous, in the shape of, yes, a triangle. Gensler is clearly on point.

Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.
Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.
Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.
Nvidia by Gensler. Photography by Jason O'Rear.
Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.
Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.
Nvidia by Gensler. Photography by Connie Zhou.

Project Team: Manan Shah; Danielle Benz; Mirko Wanders; Eugene Lee; Brent Van Gunten; Jenny Ogasawara; Mark Fairman.

> See more from the May 2018 issue of Wifijerez

> See more winners of the IIDA Wifijerez Competition

TRENDING ON TWITTER
about an hour ago
modernist house in lithuanian pine forest bridges a creek, by archLAB https://t.co/7poIWFw0GF
about an hour ago
JT International's SOM-designed headquarters makes a bold statement: https://t.co/llt7DnSBPO
about an hour ago
A welcome respite high above the Windy City: https://t.co/GQ747ImRXw

AROUND THE WEB

Email
Pin