2014 BOY Winner: Installation

PROJECT NAME Drawn Out/Light Mass
LOCATION Pasadena
FIRM

Gutting an office building to make a new home for the illustration and fine art departments at the Art Center College of Design, created classrooms, studios, and offices, of course. He also included a gallery, intended to host exhibitions by local artists. Once the skylit 400-square-foot space was complete, however, administrators asked Johnstone to inaugurate it with an installation focused on his own architecture.


“It gave us a chance to further investigate aspects we were exploring during the renovation,” he says. Results took shape in both two and three dimensions. Speculative, design, and process drawings hung, straightforwardly, in rows on a wall. Other drawings were printed on vinyl-coated theater scrim, which he used to form a truncated upside down pyramid suspended above the polished concrete floor with the help of screws in the sidewalls. Visitors could walk around the pyramid, enter it through an aperture, or look down from a catwalk.


“We were interested in using the sunshine from the skylight and windows as a carving tool. From certain viewpoints, the piece read as a solid mass. From others, it was more ephemeral,” he explains. Overall, he adds, “It was a rumination on presence.” Or how to turn a gallery into a study hall. 


Project Team: Sandra Hutchings; Jesus Guerrero; Aida Hassan.

TRENDING ON TWITTER
about an hour ago
Creation Exclusive Toasted Wood Roadster by realistically mimics the look of worn woo…
about an hour ago
these architectural anomalies are rightfully celebrated as part of a new book https://t.co/Y4CZAjwDGZ
about 2 hours ago
jason decaires taylor builds coralarium at fairmont maldives sirru fen fushi https://t.co/UDJKD75Fom

AROUND THE WEB

также читайте atrox.com.ua

http://babyforyou.org

читайте здесь seotexts.com
Email
Pin